restschuld financieren hypotheek

Restschuld hypotheek

Restschuld hypotheek?

Staat uw huis onder water en is de verkoop van de woning onvermijdelijk? Dan is dit het moment om na te gaan welke mogelijkheden er zijn om de restschuld hypotheek die na verkoop overblijft te financieren.

Koopt u een ander huis, dan is het misschien mogelijk om de restschuld mee te financieren in de nieuwe hypotheek. De Gedragscode Hypothecaire Financiering en de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bieden daarvoor ruimte, en  banken werken er soms aan mee. Niet alle geldverstrekkers zijn echter bereid om een restschuld mee te financieren in een hypotheek.

restschuld hypotheek
Restschuld hypotheek is in bepaalde gevallen te financieren

Uw restschuld financieren met een persoonlijke lening of doorlopend krediet is in veel gevallen de beste optie om toch te kunnen verhuizen.

Voor meer informatie en een offerte kunt u met ons contact opnemen

Vòòr het tekenen van een offerte ontvangt u een bevestiging van de exacte kosten en maandlasten van uw nieuwe hypotheek of lening.
Laat u verrassen door de lage rente en maandlasten.

Restschuld  hypotheek financieren

Bij het verkopen van een huis is het de bedoeling dat de resterende hypotheek wordt afgelost uit de opbrengst. Helaas lukt dat niet altijd. Soms is de verkoopprijs lager dan de openstaande hypotheekschuld. Dan blijft er een restschuld over na verkoop en deze restschuld dient u dan af te lossen of te financieren met een lening of krediet.

Nationale Hypotheek Garantie kan ook uitkomst bieden om de restschuld hypotheek kwijt te schelden

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een borgstelling voor leningen tot maximaal € 265.000,- en is primair een vangnet voor het geval dat door een life event  een verkoop van een woning onvermijdelijk wordt. U bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van oplossingen, maar NHG denkt in zulke life event situaties met u mee en kijkt samen met uw hypotheekverstrekker of u geholpen kunt worden de hypotheek weer betaalbaar te maken. Mogelijk kunt u hierdoor uw woning behouden en kan een verkoop met verlies worden voorkomen. Blijkt verkoop uiteindelijk toch de enige optie en is de opbrengst van uw woning lager dan de uitstaande hypotheek, dan kan NHG u deze restschuld hypotheek kwijtschelden.

Voor meer informatie en een offerte kunt u met ons contact opnemen

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *