woz krediet

WOZ Krediet

WOZ Krediet Voordeel Voor Huis Eigenaren

Wist u dat u de WOZ Waarde van uw woning kunt gebruiken om een krediet af te sluiten?

Dit is een uitgelezen mogelijkheid indien u behoefte hebt aan meer financiële ruimte, zonder al te veel rompslomp en extra kosten en veel administratie. Hier kunt u hier alles lezen over het WOZ Krediet

Extra Financiële Ruimte dankzij Uw Eigen Huis

Als huiseigenaar kent u zeer waarschijnlijk de laatste WOZ Waarde van uw woning. Is deze WOZ Waarde hoger dan de inschrijving van uw hypotheek?

Dan is er in uw geval sprake van overwaarde van uw woning. Deze kunt u meestal pas verzilveren indien u uw eigen woning verkoopt. En het aanvragen van een Tweede Hypotheek brengt meer extra kosten met zich mee en is slechts in bepaalde gevallen interessant. Daarom is er het WOZ Krediet ontwikkeld waarmee u de WOZ Waarde gebruikt om een krediet af te sluiten.

De Voordelen van een WOZ Krediet

1) U kunt profiteren van een heel aantrekkelijke rente.
2) Er zijn geen notariskosten en u hoeft niet naar een notaris.
3) Een dure taxatie van uw woning is niet nodig, de laatste gemeentelijke opgave van WOZ waarde volstaat.
4) U betaalt geen afsluit provisie
5) De rente is aftrekbaar voor de inkomsten belasting als u het krediet gebruikt voor uw huis
6) Het kredietbedrag hoeft u niet verplicht te besteden aan uw woning.

Hoe berekent u snel zelf uw WOZ kredietruimte voor het WOZ Krediet?

Dit kan heel eenvoudig op de volgende manier:

1) U neemt de laatste WOZ waarde van de gemeentelijke opgave. Stel € 300.000,-
2) Dit bedrag vermenigvuldigt u met 150% (=€ 450.000,-)
3) Het bedrag van punt 2 vermindert u met uw huidige hypothecaire inschrijving. Stel € 350.000,-
4) In uw geval kunt u dan maximaal € 450.000,- minus € 350.000, = € 100.000,- WOZ krediet krijgen

WOZ-Krediet en onafhankelijke advies

Inzake het aanvragen van een WOZ krediet adviseren wij u om u goed  te laten voorlichten door een onafhankelijke instantie die uw belangen in de gaten houdt. Houd er rekening mee dat indien u bij uw huisbank informatie aanvraagt dat zij alleen hun eigen WOZ Krediet zullen en kunnen adviseren. Wees hier bewust van en vraag altijd om een second opinion of laat u informeren door een instantie die u werkelijk onafhankelijk kan adviseren.

WOZ Krediet vergelijken

Het loont de moeite om verschillende aanbieders van WOZ krediet te vergelijken en dan dient u te kijken naar onder meer de aangeboden rente e of deze rente vast of variabel is. Bij een variabele rente kan deze in de loop van de tijd dalen maar ook stijgen. Daarnaast zijn ook de voorwaarden belangrijk.  Bijvoorbeeld wat gebeurt er bij onverhoopt tussentijds overlijden. En kunt u boetevrij aflossen. In veel gevallen is het aantrekkelijk om oude leningen om te zetten in een WOZ Krediet als u hiertoe de mogelijkheden en de ruimte heeft, dit omdat de rente vaak een stuk lager is dan een regulier doorlopend krediet of persoonlijke lening.