tweede hypotheek

Tweede Hypotheek

Tweede Hypotheek via lening altijd de laagste rente

Er zijn twee manieren indien men spreekt over een tweede hypotheek. Voor de ene manier dient met naar de notaris gegaan om een hypotheekakte te laten passeren. Hierdoor komt er ook een extra hypothecaire inschrijving. Deze variant kan interessant zijn bij in veel gevallen wat hoger bedragen, vanaf € 50.000,-. Dit traject duurt wel relatief lang en er dienen extra kosten gemaakt te worden, zoals de notaris en in veel gevallen een nieuw taxatierapport van de woning.

tweede hypotheek
tweede hypotheek

Tweede hypotheek op basis van een consumptieve lening

De andere vorm is een tweede hypotheek via een consumptieve lening. U dient in dat geval voldoende inkomen te hebben om de tweede hypotheek aan te kunnen vragen. Dit kun je online globaal berekenen. Daarnaast volstaat vaak een kopie van de laatste WOZ-waarde van de woning om te zien of een tweede hypotheek tot de mogelijkheden behoort. Het aanvraag proces is snel en de rente is vaak een stuk lager dan een reguliere doorlopende lening of doorlopend krediet.

Deze vorm wordt soms ook wel genoemd een WOZ-Krediet of een Overwaarde krediet.

Tweede hypotheek beter alternatief voor andere leenvormen

Veelal is een  tweede hypotheek  een betere alternatief dan alle andere vormen van lenen. Je dient uiteraard wel over een eigen woning te beschikken en voldoende inkomen te verdienen. heeft u een eigen huis en een andere vorm van krediet of lening dan loont het zeker de moeite om uit te laten rekenen of deze vorm van een tweede hypotheek krediet tot de mogelijkheden behoort.

Bestaande hypotheek aanpassen

Indien het om een hypotheek van de boven de € 50.000,- gaat kan het ook in bepaalde gevallen voordelig zijn om uw bestaande hypotheek aan te passen. Middels een persoonlijk gesprek met een hypotheek professional kunt u dat laten berekenen. U kunt zich op deze site verder oriënteren over de mogelijkheden bij verschillende aanbieders of via contact een bericht achterlaten. Wij zorgen er dan voor dat een onafhankelijke hypotheek  specialist contact met u opneemt.