spaarkrediet

Spaarkrediet

Het SpaarKrediet is in beginsel een aflossingsvrije lening

Een aantal jaar geelden was het spaarkrediet enorm populair. Er toen door veel krediet aanbieders een aflossingsvrije lening aangeboden met daarnaast een spaarrekening of een beleggingsrekening om op een bepaalde datum het krediet met het opgebouwde het spaarbedrag of het beleggingskapitaal weer in te kunnen lossen.
Het is zo dat in de meeste gevallen het op te bouwen spaar of beleggingsbedrag van het spaarkrediet werd verpand aan de financieringsmaatschappij. In wezen is dit te vergelijken met de constructie van een spaarhypotheek. Echter bij een spaarhypotheek is de rente vrijwel altijd een stuk lager en is de rente voor opbouw van het spaardepot gelijk aan te te betalen rente op de lening. Bij een spaar krediet is dat niet gekoppeld aan elkaar. Bij een spaar krediet hoeft u niet naar de notaris en ook geen taxatie van uw woning te overleggen.

Spaarkrediet nog van deze tijd?

Indien u momenteel een spaarkrediet heeft dan kan het verstandig zijn om deze is na te laten kijken door een deskundige. Op deze site ziet u veel links naar financieringsaanbieders. Let u wel op dat zich eerst goed laat voorlichten.

Het is vaak verstandig om een oud krediet met een dure rente om te zetten naar een meer recente variant. Het komt ook voor dat er aan een spaarkrediet een woekerpolis is gekoppeld. Dit is een extra reden om een update te doen. Echter niet in alle gevallen is het veranderen van uw krediet de beste oplossing!

Spaarkrediet en verantwoord lenen

Ook is het belangrijk da u het juiste krediet kiest dat past bij u persoonlijke leen behoefte. Hier kunt meer lezen over verantwoord lenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *