roodstaan betaalrekening

Rood Staan Betaalrekening

Rood staan betaalrekening

Rood staan op betaalrekening is ook een manier van lenen. U heeft in dit geval vooraf met uw bank afgesproken dat u voor een bepaald bedrag rood mag staan. Zorg ervoor dat u niet structureel rood staat op uw betaalrekening. Dat is namelijk niet de bedoeling en de rente is vaak een stuk hoger dan een bij een reguliere persoonlijke lening of doorlopend krediet

Wanneer hiervoor te kiezen

Wanneer u tijdelijke geldtekorten wilt opvangen, voor de duur van 1 tot maximaal 3 maanden is het een idee om te kiezen voor deze vorm van kredietverlening.

Voordeel van rood staan op betaalrekening

Het werkt simpel en het is handig als uw saldo even niet toereikend is voor een betaling. U kunt gewoon betalen of afrekenen in een winkel, zolang u maar binnen uw kredietlimiet blijft.

Nadeel van rood staan op uw betaalrekening

Dats is de hoge rente die u hiervoor betaald

Rood staan kan bijvoorbeeld bij ABNM AMRO tot maximaal € 50.000. Uw maximale bedrag is afhankelijk van uw inkomen, uw lasten en uw persoonlijke omstandigheden.  Hier kunt u m Krediet op uw Betaalrekening  geld opnemen en pinnen met uw betaalpas.

Rood staan BKR

U dient er wel voor te waken dat u tijdig de rood stand aanzuivert op verzoek van de bank. Indien dat niet gebeurt dan kan de bank u uiteindelijk ook voor het niet (tijdig) terug betalen van uw schuld aanmelden bij Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Dit dient u te voorkomen daar dit allerlei problemen met zich mee brengt. Blijf dus altijd verantwoord omgaan met  uw rood staand en voorkom rood staan BKR problemen.

Samenvatting in rood staan krediet

In veel gevallen is dit dus een makkelijke manier van lenen, u dient er wel voor op te passen dat u dus niet rood staat op uw betaalrekening. Bij rood staan op betaalrekening Rabobank en rood staan betaalrekening ING, zowel als het rood staan bij ABN betaald u u een hoge rente. Wees u zich hiervan bewust Indien u voor een langere termijn extra financiële armslag nodig heeft dan kunt u beter een andere vorm van lenen kiezen. Zie  hier een  overzicht van leenvormen 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *