postordekrediet

Postorderkrediet

Het Postorder krediet is handig maar wel duur

Bij veel postorderbedrijven kunt u in termijnen betalen. Dit wordt ook wel  kopen op afbetaling genoemd. Dit gaat middels een postorderkrediet. Bij een postorderkrediet betaald u lage leen bedragen in termijnen terug met vaak een heel hoge rente.

Het is erg verleidelijk zijn om een postorder krediet af te sluiten om dat het gemakkelijk is. Pas wel op! Vaak zijn de voorwaarden minder goed dan bij een reguliere lening en de rente erg hoog.

Een Postorderkrediet is eigenlijk doorlopend krediet of in bepaalde gevallen een persoonlijke lening van het postorderbedrijf. U mag tot een vaste en bepaalde limiet aankopen doen. Dit kan een postorderkrediet zijn met een limiet van € 500,- of met een limiet van € 1.000,- of meer.  Indien u u een deel van de rekening heeft betaald, dan mag u tot de limiet weer opnemen.

U betaalt bij een postorderbedrijf een hogere rente dan voor een “gewone” lening bij een bank of kredietinstelling. Een postorderkrediet is vaak heel duur waarbij de rente meestal de wettelijke maximale rente is. De wettelijke maximale rente is de hoogste rente die een financiële onderneming mag vragen!

Vaak blijkt dat men meerdere postorderkredieten heeft of een postorderkrediet en een andere lening. Het samenvoegen van die leningen tot één lening met een veel lagere rente kan u heel veel geld besparen.

Oversluiten postorderkrediet vaak heel voordelig mogelijk

Bespaar veel geld en sluit uw postorderkrediet over! Vraag bij diverse aanbieders offertes aan. Ook kunt u persoonlijk en onafhankelijke kredietadviseur om advies vragen om uw lening over te sluiten.

Voor en nadelen van postorder krediet

Wat zijn de voordelen van een postorderkrediet tegenover een gewoon krediet op doorlopend krediet? En zijn er ook nadelen ? Jazeker, er zijn  meerdere voor en nadelen.

Voordelen van een postorderkrediet

Het eerste voordeel is dat u kunt kiezen tussen gespreid betalen of direct aflossen. Het tweede voordeel is dat uw geld voor aankopen achter de hand hebt. Een ander voordeel van een postorderkrediet is dat u eerder mag aflossen zonder dat u daarvoor een boete hoeft te betalen.

Nadelen van een postorderkrediet

Er zijn ook nadelen aan een postorderkrediet. Het grootste nadeel is dus de hoge rente. Rentes die oplopen tot boven de 20%. Een ander nadeel is dat de verleiding groter is om nieuwe bestellingen te plaatsen bij het postorderbedrijf. Ook een nadeel is de variabele rente. Hoe hoger de rente hoe meer u moet betalen. Het gaat altijd om relatie kleine bedragen.

Met een persoonlijke lening of andere kredietvormen  kunt u bijvoorbeeld ook 25.000 euro lenen als uw inkomen toereikend is. Het maximaal op te nemen bedrag verschilt per postorderbedrijf. U kunt bij het postorderbedrijf navragen hoeveel u kunt opnemen van uw postorderkrediet.

Indien u van plan bent om een product te kopen dan raden wij u aan om de verschillende leenvormen met elkaar te vergelijken. Vraag altijd eerst na wat het kost om een postorderkrediet af te sluiten voor het product. wat u wilt gaan kopen en informeer naar de voorwaarden en wees helder en laat u niet verleiden door de mooie praatjes. het gaat om de offerte en wat er dus op papier staat. Daarna kunt u een reguliere persoonlijke lening of doorlopend krediet vergelijken met het postorderkrediet.

Oversluiten postorderkrediet loont de moeite

Bespaar veel geld en sluit uw postorderkrediet over! Vraag bij diverse aanbieders offertes aan. Ook kunt u persoonlijk en onafhankelijke kredietadviseur om advies vragen om uw lening over te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *