hypotheek

Hypotheek

Hypotheek is ook een kredietvorm

Uiteraard kunt u slechts een hypothecaire lening afsluiten indien u een onderpand heeft. De meest gangbare hypothecaire lening is de zogenaamde woninghypotheek, daarnaast is er ook een boothypotheek

Een hypotheek komt in beeld bij de aanschaf van een nieuwe koopwoning en er zijn erom veel verschillende vormen en hypotheekconstructies op de markt. Het is echt verstandig om u goed te laten voorlichten, het liefst door een onafhankelijk adviseur die is gespecialiseerd in hypotheekbemiddeling.

We kennen ook een tweede hypotheek. Op de site van krediet coach kunt u verschillende consumptieve kredieten met elkaar vergelijken en op deze pagina meer informatie over hypothecaire leningen.

Een aantal verschillende hypotheekvormen zijn:

– Aflossingsvrije hypotheek
– Spaarhypotheek
– Hybride hypotheek
– Annuïteiten hypotheek
– Beleggingshypotheek
– Leven hypotheek
– Effecten hypotheek

hypotheek
hypotheek

De meest gangbare hypotheekvormen zijn de spaarhypotheek en de aflossingsvrije hypotheek. Een aantal jaar gelden was de beleggingshypotheek erg populair, echter de laatste jaren is deze hypotheek vorm sterk in populariteit gedaald. Mede door de onrust op de financiële markten en de slechte beleggingsresultaten.

Daling van huizenprijzen en nieuwe bezuinigingen

Anno 2014 is een waarschuwing op zijn plaats. De laatste jaren was er sprake van een relatief grote daling van de woningprijzen. Ongekend sinds 1995. Het is daarom ook aan te raden om ook af te lossen indien u een hypotheek afsluit. De overheid heeft dit inmiddels deels verplicht gesteld via de annuïteiten hypotheek en en de hypotheekrente aftrek zal ook verder geleidelijk aan banden worden gelegd is de verwachting.

Blijft de hypotheekrente laag?

U betaald afhankelijk van de soort hypotheek en de periode dat u de rente vast zet een bepaald rente percentage voor uw hypothecaire lening. De hypotheek rente is van veel zaken afhankelijk. Uiteraard is het goed om een zo laag mogelijke hypotheek rente te betalen. Houdt er wel rekening mee dat u de offertes op de juiste manier met elkaar vergelijkt. Er zijn veel verschillen. Indien u hier geen expert in bent dan adviseren wij u op u goed te laten voorlichten. Een huis kopen is een belangrijke financiële stap met veel  (financiële) consequenties. De rente is momenteel laag. Of de rente laag blijft… De verwachting is van wel met de huidige economische crisis

Aftrek Hypotheek verder beperkt

Het ziet er naar uit dat de hypotheek aftrek verder wordt beperkt de komende jaren. Indien u een hypotheek heeft dan dient u hier zeker rekening mee te houden. Er wordt veel bezuinigd en de hypotheek rente aftrek is niet heilig meer. Zoals ook blijkt in de huidige tweede kamer verkiezingen.

Hypotheek voor starters op  de woningmarkt

Er zijn nog steeds mogelijkheden voor een goede hypotheek verstrekking voor starters. Bent u op zoek naar uw eerste eigen woning. Laat u dan goed voorlichtingen door het liefst een onafhankelijk deskundige op het gebied van hypotheken. De hypotheek is vaak de basis van een financiële planning en ene hypotheek is meer dan alleen een lening.
Vraag verschillende offertes aan en kijk ook op de links op deze website. Kijk ook of u gebruik kunt maken van de Nationale Hypotheek Garantie voor een veilig, verantwoorde en voordelige lening.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie

Zodra u een hypotheek afsluit voor de aankoop van een woning, komt u in aanmerking voor Nationale Hypotheek Garantie. De belangrijkste voorwaarde is dat de totale kosten – inclusief notariskosten, afsluitprovisie, mogelijke verbouwingskosten en overige kosten – maximaal € 320.000,00 bedragen. (2012)

U kunt het totale aankoopbedrag lenen, met de bijkomende kosten. Bij aankoop van een bestaande woning mag de koopsom niet meer bedragen dan € 296.296,30. Bij aankoop van een nieuwbouwwoning is de maximale koop-aanneemsom inclusief meerwerk in  € 296.296,30.

Door middel van de HHG toets krijgt u een indicatie van wat u maximaal kunt lenen met NHG. Bij aankoop van bestaande bouw woning houdt NHG standaard rekening met 8% extra kosten, bij verkrijging van nieuwbouw rekent NHG eveneens met 8% bijkomende extra kosten.

Sinds 1 juli 2004 wordt rekening gehouden met de eigenwoningreserve. Voor meer informatie over de beperking van renteaftrek kunt u terecht bij uw financieel- of belastingadviseur.

Wilt u na laten kijken of uw hypotheek nog voldoet?  Wellicht kunt u geld besparen of de rente langer vastzetten en profiteren van de huidige lage rente. Misschien loopt uw rentevaste periode binnenkort af en dan is het heel verstandig om een onafhankelijk specialist eens naar uw hypotheek te laten kijken. Veel mensen betalen teveel door niet verder te kijken dan het aanbod van de huidige verstrekker.

Stuur ons een bericht via  contact en wij brengen u in contact met een specialist