doorlopend_krediet

Doorlopend Krediet

Doorlopend Krediet kenmerken

1) Bij doorlopend krediet is opname altijd mogelijk tot aan de gekozen kredietlimiet

2) Scherpe rente met lage maandlasten

3) Vaak mogelijkheid hoge limiet tot € 75.000,-

4) U betaalt alleen rente over het door u opgenomen bedrag het krediet

5  Doorlopend krediet is een flexibele kredietvorm die rekening houdt met onverwachte uitgaven

6  Vaak kwijtschelding bij overlijden

7  Ideaal voor een potje met geld achter de handen  heropnames zijn mogelijk

Doorlopend Krediet vergelijken

Een doorlopend krediet komt goed van pas als u krap bij kas zit of bij onverwachte uitgaven. Is een maand net wat duurder dan gepland, dan kunt u gebruik maken van een goedkoop doorlopend krediet. U betaalt hierbij slechts rente over het daadwerkelijk opgenomen bedrag. Er zijn veel verschillende aanbieder dus vergelijk de rente en de voorwaarden heel goed met elkaar of laat uzelf in een persoonlijk gesprek informeren over uw persoonlijke situatie.

Wilt u liever een vaste looptijd voor uw krediet? Dan kunt u overwegen op een persoonlijke lening aan te vragen. Er zijn veel doelen waarvoor mensen een lening afsluiten. Zie hier voor een overzicht van gebruikelijke leendoelen.

Goedkoop doorlopend krediet

Het betalen van teveel rente voor een doorlopend krediet is zonde van uw geld. Veel banken bieden een doorlopend krediet aan. Er kan er altijd  maar een de goedkoopste zijn. Welke bank de goedkoopste tarieven heeft? Hiervoor moet u het doorlopend krediet goed vergelijken.

Beste doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet gaat het niet alleen maar om de te betalen ente. Soms krijgt u korting op de rente als u een extra verzekering afsluit. Bedenk goed of u zo’n polis nodig heeft. Voor u het weet is het goedkoopste doorlopend krediet ineens een stuk duurder dan gepland!  Zet daarom alle doorlopende kredieten op een rij en sluit het beste doorlopende krediet met de laagste rente en beste voorwaarden af.

Wanneer kiest u voor het Doorlopend Krediet?

U verwacht een grote uitgave, bijvoorbeeld omdat uw auto rare geluiden begint te maken of omdat u uw huurhuis wilt opknappen. U heeft dit geld nu niet en u weet ook niet hoeveel het allemaal precies gaat kosten. Daarom kiest u het beste voor een flexibele kredietvorm, waarvoor u alleen rente betaalt als u het geld opneemt.

Hoe gebruikt u een Doorlopend Krediet?

Hoe kunt u geld opnemen of juist aflossen? Maak gebruik van de mogelijkheden van het Doorlopend Krediet. Los opgenomen bedragen weer snel af als uw financiële situatie dit toelaat. U kunt de limiet van uw Doorlopend Krediet altijd verlagen of (in overleg met uw kredietverstrekker) verhogen. Neem voor een aanpassing van uw kredietlimiet contact op met uw kredietverstrekker.U kunt altijd zonder boete een extra aflossing doen voor uw Doorlopend Krediet. Als u een Doorlopend Krediet heeft, lost u standaard per maand 2% van de kredietlimiet af. Wilt u meer of minder aflossen? Neem dan contact op met uw kredietverstrekker.