kredietcoach

Welkom bij Kredietcoach

Welkom bij Kredietcoach de website voor het vinden van een goedkope en verantwoorde lening. Vind een goedkope(re) en verantwoorde lening in 6 stappen.

Verantwoord geld lenen, een lening aanvragen, een lening oversluiten en geld besparen doe je via Krediet Coach

Wij sluiten bestaande leningen over naar een lagere rente.
Kredietcoach maakt uw leningen goedkoper.

Verantwoord lenen in 6 stappen

verantwoord lenen
verantwoord lenen doe je bij krediet coach

Stap 1: Bepaal uw leen doel

Waarvoor wilt u lenen en hoeveel?

Dit is de meest eenvoudige stap. U weet vaak wel waarvoor u wil lenen. U wilt bijvoorbeeld een andere auto aanschaffen, een nieuwe wasmachine of een verbouwing van uw koophuis of huurhuis. Er dient een flink bedrag op tafel te komen voor uw persoonlijke leendoelen. Indien u niet hiervoor heeft gespaard, dan kan een lening uitkomst bieden.

Waarvoor leent de gemiddelde Nederlander?

Uit een onderzoek van Heliview Research bleek dat dit is onder te verdelen in 8 groepen. Hieronder de leen groepen met het percentage

Lenen voor aankoop auto, lenen voor aankoop motor, lenen voor aankoop caravan, lenen voor aankoop boot

28%  Nederlanders leent voor aankoop auto, boot, motor, caravan

Lenen voor financiering huis, lenen voor verbouwing

22%  Nederlanders leent consumptief voor financiering of verbouwing huis

Lenen voor aflossen andere lening, lenen voor aflossen krediet, lenen voor aflossen andere schulden

12%  Nederlanders leent voor aflossing schulden

Lenen voor aankoop meubilair, lenen voor inrichting, lenen voor huisraad

8%  Nederlanders leent voor meubilair, inrichting, huisraad

Lenen voor aanschaf van (dure) gebruiksgoederen

6%  Nederlanders leent voor aanschaf consumptie goederen

Lenen voor het hebben van geld achter de hand, lenen voor onvoorziene uitgaven

6% Nederlanders leent voor onvoorziene uitgaven en geld achter de hand

Lenen voor studie

4%  Nederlanders leent hier voor studie

Lenen voor vakantie

3% Nederlanders leent voor vakantie

Stap 2: Wat is uw financiële ruimte? – Bereken uw financiële ruimte

Hoeveel geld kunt en wilt u per maand uitgeven?

U wilt graag die ene aankoop doen. U wilt natuurlijk ook uw dagelijkse boodschappen willen blijven doen en uw maandelijkse lasten kunnen blijven betalen. Het is derhalve belangrijk om van tevoren te bepalen hoeveel geld u per maand wilt en kunt missen. Het is goed om voorzichtig te werk te gaan en een reserve in te bouwen

Stap 3: Wat is de juiste leenvorm? – Kies de juiste leen vorm

Welke lening past het beste bij uw situatie?

Als u weet waarvoor en hoeveel u wilt lenen en wat u daarvoor per maand bij benadering voor over heeft, dan is het tijd voor de volgende stap en vraag. Welke lening past het beste bij mij?  Raadpleeg de verschillende leningsoorten voor een overzicht. Zo  kunt u denken aan onder meer:

Persoonlijke Lening

De persoonlijke lening is een krediet met een vaste looptijd en meestal een vaste rente. U moet erop letten dat u de looptijd van de persoonlijke lening afstemt op de levensduur van uw aankoop. Hierdoor voorkomt u dat u nog aan het aflossen bent, terwijl uw eigenlijk alweer een nieuwe aankoop ter vervanging oude aankoop dient te doen

Doorlopend Krediet

Het doorlopend krediet is een lening zonder vaste looptijd. U leent voor onbepaalde tijd bij een doorlopend krediet en kunt het leenbedrag flexibel aanpassen. U moet er op letten dat u in principe voor ene onbepaalde duurt leent, echter een doorlopend krediet is niet eeuwig durend. In de maandelijks te betalen termijn zit ook een aflossing waardoor uw leningschuld geleidelijk minder wordt. Als u een bepaalde leeftijd heeft dan moet u de lening hebben afgelost en kunt u geen heropnames meer doen. Uitzonderingen en speciale mogelijkheden bij  lenen voor 60 plussers en lenen voor 65 plussers.

Rood staan op betaalrekening

Rood staan op betaalrekening is ook een manier van lening. U heeft dan vooraf met uw bank afgesproken dat u voor een bepaald bedrag rood mag staan. Zorg ervoor dat u niet structureel rood staat op uw betaalrekening. Dat is namelijk niet de bedoeling en de rente is vaak hoger dan een bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet

Creditcard Krediet

Een creditcard krediet wordt vaak gebruikt als een betaalkaart waarbij het bedrag pas later en één maal per maand wordt afgeschreven van uw betaalrekening. U betaald hiervoor geen rente. Mede hierdoor zijn creditcards heel populair en u kunt met uw creditcard ook handig betalen bij hotels, autoverhuurbedrijven en op internet. Let er op dat u goed afspreekt hoe u de bestedingen op uw kaart wilt voldoen (bijvoorbeeld in één keer of gespreid) en wat de rente is indien u rood komt te staan op uw betaalrekening. U dient ook vooraf een kredietlimiet vast te stellen

Postorder Krediet

Indien u winkelt bij postorderbedrijven kunt u meestal kiezen voor betalen in termijnen. U sluit dan een doorlopend krediet af bij een postorderbedrijf. Dit heet een postorder krediet. U dient erop te letten dat u bij postorder bedrijven een hoge rente betaald voor relatief kleine bedragen. Is dit niet noodzakelijk in uw geval dan kunt u beter geen postorder krediet afnemen. U kunt eenvoudig de controle kwijtraken als u bij verschillende partijen een lening afsluit.

Stap 4: Vergelijk verschillende aanbieders

Bij wie kunt u allemaal lening aangaan?

Heeft u besloten welke lening u wilt? dan kunt u zich nu gaan oriënteren bij verschillende kredietverstrekkers. ER zijn kredietverstrekkers in verschillende soorten en maten. Een aantal zetten wij er op een rij voor u.

Groot Banken

Met als voorbeeld Rabobank, ABN AMRO, ING BANK, SNS. Veel mensen lenen bij hun eigen bank omdat ze zich daar thuis voelen met name de oudere generatie.

Gespecialiseerde Financieringsmaatschappijen

Deze partijen beiden verschillende soorten consumptief krediet aan onder verschillende merknamen.

Krediet Intermediairs

Dit zijn tussenpersonen die u kunnen adviseren bij het aangaan van een lening. Ze doen zelf de financiering niet maar brengen deze onder bij een bankinstelling

Online kredietverstrekkers

Lenen via het internet is sterk in opkomst en u leest nu ook deze informatie op een website. Het wordt steeds gemakkelijker en goedkoper om via internet geld te lenen. Het aantal aanbieders groeit en dat kan het moeilijk maken juiste keuze te maken. Er is verschil in kwaliteit van de aanbieders.

Winkelbedrijven

In veel winkels kunt u vandaag te daag een klantenkaart krijgen, die ook dienst doet als een creditcard. De kredietverstrekker is niet de winkel, maar een kredietmaatschappij. Winkel die op deze wijze een krediet aanbieden zijn bijvoorbeeld V&D, Mediamarkt, Bijenkorf en IKEA.

Postorderbedrijven

Postorder bedrijven beid vaak de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Dit noemen we postorder krediet. bekende postorderbedrijven zijn bijvoorbeeld Wehkamp, Otto en Neckermann.

Gemeentelijke kredietbanken

Indien u geen lening kunt krijgen bij commerciële instellingen dan kunnen gemeentelijke kredietbanken wellicht uitkomst bieden. hier kunt u terecht voor  sociale kredietverleningen

Stap 5: Informeer naar kosten en voorwaarden

Wat zijn de valkuilen en waar moet u op letten?

Uiteindelijk wilt u weten bij wie u het beste uw lening kunt afsluiten en wat dat kost. De stap die u nu dient te nemen is het inwinnen van informatie de leenvoorwaarden en het rente percentage.

U kunt een prospectus aanvragen en een offerte of u kunt deze bekijken op de website van de aanbieder

Stap 6: Beoordeel de aanbiedingen en offertes en kies de juiste

Bij welke aanbieder bent u het beste af?

Heeft u bij een aantal kredietverstrekkers de prospectus en offerte aangevraagd en doorgelezen? Ziet u geen valkuilen meer en is alles helder? Dan is het nu de tijd om een definitieve keuze te maken.

Leg alle offertes nog eens kritisch naast elkaar. Let hierbij niet alleen om de maandlasten, maar ook op de totale kosten aan het einde van de looptijd, de looptijd en het rentepercentage. Vergeet de voorwaarden niet te vergelijken! Indien u dit heeft gedaan dan pas kunt u zeggen wie de voor uw persoonlijke situatie beste aanbieding heeft. Welke partij uw vertrouwen gewonnen heeft.

U kunt nu de lening afsluiten door het ondertekenen van de offerte van uw keuze.

Meer informatie en vrijblijvend persoonlijk voorstel? Ga naar http://kredietcoach.nl/contact